Du är här: Hem / Anhörigorganisationer / Stödprogram / Stödprogram Stockholm-Trygga Barnen

Stödprogram Stockholm

 • Trygga Barnen

  Stödprogram:
  1) ”Trygg Hand”- programmet
  En Trygg Hand är en kontaktperson, som barnet/ungdomen träffar regelbundet under en viss tid, i genomsnitt tio gånger under en termin eller ett år. Syftet med ”Trygg Hand”-programmet är att kunna erbjuda ett individanpassat stöd i form av en medmänniska som barnet/ungdomen kan identifiera sig med. Med en Trygg Hand får man möjlighet att mötas och samtala under avslappnade former och göra aktiviteter tillsammans utefter önskemål. Ibland kan det kännas väldigt jobbigt att ensam åka iväg till en terapeut, socialkontoret eller ett polisförhör. En Trygg Hand kan finnas med under hela processen och stötta och backa upp barnet i enlighet med dess rättigheter.
  2) Aktivitetsgrupper
  Varje termin anordnar Trygga Barnen aktivitetsgrupper. Grupperna är fördelade efter ålder: 8-12 år, 13-16 år eller 17-25 år. Grupperna träffas varje vecka under en termin. Syftet med grupperna är att barn och unga får uppleva gemenskap och får känna att de inte är ensamma i den problematik de lever i, dela med sig av upplevelser och utbyta erfarenheter, samt få stöd i hur de kan hantera sin egen situation. Ett par gånger per termin gör gruppen något roligt tillsammans, som exempelvis bowling. Aktivitetsgrupperna är en pedagogisk metod som Trygga Barnen själva utvecklat, med Erstamodellen som grund.
  Pris: Gratis
  Om Trygga Barnen: Stiftelsen Trygga Barnen är en icke vinstdrivande organisation med syfte att hjälpa barn, unga och anhöriga i familjer med beroendeproblematik. Stiftelsen är politiskt och religiöst obunden. Stiftelsen erbjuder stöd året om via en jourtelefon, via e-mail och de erbjuder också personliga möten med terapeuter i Stockholm med omnejd. De har även öppet hus en gång i veckan i Stockholm, samt organiserar så kallade aktivitetsgrupper. Dessa aktivitetsgrupper är självhjälpsgrupper som leds av personer som idag mår bra, men som har vuxit upp i familjer med missbruksproblem.
  Kontaktinformation: Om du vill ha mer information om det stöd Trygga Barnen erbjuder kan du läsa mer på följande webbsida eller ta kontakt med dem direkt via kontakt@tryggabarnen.org eller 070 – 47 77 910.