Du är här: Hem / Anhörigorganisationer / Stödprogram / Stödprogram Stockholm-Maskrosbarn

Stödprogram Stockholm

 • Maskrosbarn

  Stödprogram:
  1) Torsdag@Maskrosbarn (för ungdomar 13-19 år)
  Torsdag@Maskrosbarn är en lokal aktivitet som Maskrosbarn erbjuder i Stockholm och Göteborg på de flesta torsdagar mellan kl 16:30 och 20:30. Maskrosbarns ledare, praktikanter och ungdomar samlas för att äta middag tillsammans och gör olika roliga aktiviteter. Oftast håller mötena till i Maskrosbarns egna lokaler, där deltagarna till exempel spelar spel, bakar, pysslar eller ser på film. Ibland gör man även anda saker så som att äta på Taco Bar, gå på bio, bowla, gå på teater, ha picknick med mera.
  2) Coachprogrammet
  Programmet är en insats som socialtjänsten kan bevilja till ungdomar 13-18 år, som har föräldrar med ett missbruk eller som lider av psykisk ohälsa. Coachen och ungdomen träffas 2.5 timmar varje vecka under minst ett år. Coachen och ungdomen gör olika övningar tillsammans för att säkerställa att ungdomen utvecklas efter Maskrosbarns uppsatta mål. Coachen och ungdomen gör också gruppaktiviteter tillsammans med de andra coacherna och ungdomarna under några träffar per termin. Coachprogrammet kan med fördel kombineras med Maskrosbarns helgläger.
  Coachen är anställd av Maskrosbarn och får utbildning och handledning av projektledaren. Coachen är mellan 25-35 år, ofta student inom någon form av socialt arbete och delar ungdomens sociala bakgrund.
  Målsättningen är att ungdomarna ska få:
  – Kunskap om sin situation och sina rättigheter
  – Möjlighet att skapa en egen identitet, skild från föräldrarnas och rollen i familjen
  – Skapa meningsfulla relationer till jämnåriga och vuxna
  – Forma sin egen framtid och vara en del av samhällslivet
  Programmet är mål- och resultatstyrt och varje ungdom gör självskattningar tre gånger per år för att Maskrosbarn ska kunna erbjuda ett stöd som fyller den enskilda ungdomens behov. Coachprogrammet har hittills erbjudits av ett flertal kommuner i Stockholmsområdet.
  Pris: Gratis
  Om Maskrosbarn: Maskrosbarn är en barnrättsorganisation som arbetar med att stödja ungdomar (13-18 år) som har en förälder som mår psykiskt dåligt eller har ett missbruk. De erbjuder olika typer av stöd, t.ex. genom chatt, email, stödperson på internet, stödsamtal och läger på skolov. De föreläser även för elever på skolor och för professionella som arbetar med barn och ungdomar.
  Kontaktinformation: Om du vill veta mer om torsdagsträffarna, skicka ett e-mail till  jessika@maskrosbarn.org eller ring på 076-58 48 487. Om du har frågor om coachprogrammet, skicka ett e-mail till kontakt@maskrosbarn.org. För mer information om organisationen gå till Maskrosbarns webbsida