Du är här: Hem / Anhörigorganisationer / Stödprogram / Stödprogram Göteborg-Anhörigföreningen för närstående till alkohol- och drogberoende 

Stödprogram Göteborg

 • Anhörigföreningen för närstående till alkohol- och drogberoende

  Gruppinformation:
  1) Anhöriggrupp
  Känner du som anhörig att du vill ha mer kunskap om missbruk, beroende och medberoende? Det kan du få om du deltar i ett fördjupat program för anhöriga. Då får du träffa andra i en liknande situation och höra deras erfarenheter samt dela med dig av dina egna. Temaprogrammet leds av utbildad personal. En anhöriggrupp ses 8 gånger, en gång i veckan. Var och en tar med egen fika och kaffe/te finns till självkostnadspris. Deltagandet är avgiftsfritt. Varje träff har ett tema. Det är fördelaktigt att vara flera som träffas regelbundet under handledning!
  2) Självhjälpsgrupp
  Efter avslutat program i en anhöriggrupp kan gruppen gå vidare som självhjälpsgrupp. Genom att vara med i en självhjälpsgrupp får du möjlighet att tala fritt utan att bli avbruten eller kritiserad. Du får möjlighet att lyssna på andra, finna nya perspektiv och komma till nya insikter. En självhjälpsgrupp är en samtalsgrupp som behandlar gruppens livssituationer t.ex. som närstående till någon, som använder alkohol och/eller andra droger. En grupp består av 5-8 personer som träffas en gång i veckan. De första gångerna finns en utbildad ”igångsättare” med som stöd, därefter är gruppen självgående och helt deltagarstyrd utan ledare.
  Datum och pris: För mer information skicka ett e-mail till info@anhorigforeningen.se eller ring till föreningen på 031-24 48 06. Deltagandet i grupperna är avgiftsfritt.
  Om föreningen: “Anhörigföreningen för närstående till alkohol- och drogberoende”  är en ideell förening som erbjuder kostnadsfri hjälp till personer som lever nära eller känner någon som, är eller har varit, beroende av alkohol och/eller andra droger.
  Hit kan man gratis ringa, mejla eller komma på besök och delta i anhöriggrupper. Grupperna träffas en gång i veckan för att under handledning följa ett temaprogram. Föreningen har lokaler i Göteborg.
  Kontaktinformation: För mer information gå till föreningens webbsida, ring föreningen på 031-24 48 06 eller skicka ett e-mail till info@anhorigforeningen.se.