Du är här: Hem / Anhörigorganisationer / Samtal / Samtal Göteborg (Västra Götaland)-Maskrosbarn

Samtal Göteborg (Västra Götaland)

  • Maskrosbarn

    Stödsamtal: Är du mellan 13-18 år och har en förälder som dricker för mycket, tar droger eller mår psykiskt dåligt? Vill du ha stöd av en vuxen som vet hur det känns och som har varit med om liknande saker? Maskrosbarn har kuratorer som finns där för att lyssna, stötta och ge råd och svar på de frågor och funderingar du har. Det är individuella samtal och man kan träffa kuratorn fem gånger. Maskrosbarn-representanten kommer att prata om relationer, hur det är att växa upp med en sjuk förälder och hur man kan göra för att må bra. Det viktigaste är att den sökande får utrymme att prata om det som är viktigt i livet för just han/henne.
    Pris: Gratis
    Om Maskrosbarn: Maskrosbarn är en barnrättsorganisation som arbetar med att stödja ungdomar (13-18 år) som har en förälder som mår psykiskt dåligt eller har ett missbruk. De erbjuder olika typer av stöd, t.ex. genom chatt, email, stödperson på internet, stödsamtal och läger på skolov. De föreläser även för elever på skolor och för professionella som arbetar med barn och ungdomar. För att kontakta organisationen skicka ett e-mail till kontakt@maskrosbarn.org.
    Kontaktinformation: Om du vill veta mer, gå till Maskrosbarns webbsida. Vill du boka in en tid skicka ett e-mail till hanna@maskrosbarn.org.