Du är här: Hem / Anhörigorganisationer / Samtal / Samtal Avesta (Dalarna)-Anhöriga mot droger

Samtal Avesta (Dalarna)

  • Anhöriga mot droger

    Rådgivning: I varje lokalförening finns en eller flera rådgivare som efter tidsbeställning tar emot oroliga föräldrar eller andra anhöriga för enskilda samtal i föreningslokalen. AMD anser att en anhörig är den person som i sin närhet har någon han/hon tror eller vet missbrukar droger och oroar sig för detta. Under en rådgivning, som kan vara en timme lång eller längre, går AMD-rådgivaren igenom det problem som den sökande sökt stöd för. Rådgivaren lyssnar till den sökandes berättelse och tillsammans försöker de sedan att finna lösningar som passar just den sökandes problem. Inga journaler eller anteckningar förs. AMD personalen är bara anhöriga som lyssnar till andra anhöriga. AMD anser att som anhörig måste man låta missbrukaren själv ta ansvar för sina handlingar och inte ”hjälpa” honom på felaktigt sätt. Antalet rådgivningar, som sker under tysthetslöfte, bestämmer därefter den sökande själv eller tillsammans med rådgivaren.
    Pris: All rådgivning inom AMD är gratis, men AMD vill att den sökande blir medlem i föreningen om han/hon vill ha mer än ett möte.
    Om föreningen: I varje lokalförening finns en eller flera rådgivare som efter tidsbeställning tar emot oroliga föräldrar eller andra anhöriga för enskilda samtal i föreningslokalen. Förutom rådgivning erbjuder föreningen också utbildning till skolor och föräldragrupper och kurser för anhöriga. För mer information gå till föreningens webbsida eller skicka ett e-mail till riks@anhorigamotdroger.se.
    Kontaktinformation: Kontakta din hemmaförening eller kontakta riksförbundets kansli i Visby, tel 0737-130406. Du kan också kontakta Lena Larsson, vice förbundsordförande, på lena.larsson.ll@tele2.se eller ringa henne på telefonnummer 0738-329287.