Du är här: Hem / Anhörigorganisationer / Stödprogram / Rikstäckande stödprogram-Trygga Barnen

Rikstäckande stödprogram

 • Trygga Barnen

  Stödprogram:  Trygga Hjältar är ett rikstäckande nätverk av eldsjälar som hjälper Trygga Barnen att fånga upp barnen i tid. De sänker tröskeln och är den saknade länken mellan barn och myndigheter. Tillsammans verkar Trygga Hjältar för att barn i hela landet ska få det stöd de behöver och har rätt till. Barn och unga som kontaktar Trygga Barnens huvudkontor slussas vidare till en Trygg Hjälte i närheten av där de bor. En Trygg Hjälte vet vad det finns för stöd att få på den ort där den verkar och kan ta barnet i handen och förmedla den vidare till exempelvis en stödverksamhet. Det finns Trygga Hjältar i 18 olika kommuner landet runt som gör sitt bästa för att hjälpa barn och unga att komma i kontakt med rätt stöd på din ort.
  Om Trygga BarnenStiftelsen Trygga Barnen är en icke vinstdrivande organisation med syfte att hjälpa barn, unga och anhöriga i familjer med beroendeproblematik. Stiftelsen är politiskt och religiöst obunden. Stiftelsen erbjuder stöd året om via en jourtelefon (070 – 47 77 910), e-mail, samt chatt.
  För medberoende unga som inte bor i Stockholmsområdet erbjuder stiftelsen programmet Trygga Hjältar.
  För unga medberoende i Stockholmsområdet erbjuder stiftelsen personliga möten med terapeuter i Stockholm med omnejd och de anordnar också workshops. De har även öppet hus en gång i veckan, samt organiserar Trygga högtider, som unga medberoende kan närvara vid och så kallade aktivitetsgrupper de kan delta i. Dessa grupper är självhjälpsgrupper som leds av personer som idag mår bra, men som har vuxit upp i familjer med missbruksproblem. Programmet Trygg Hand erbjuder barn, som är medberoende, möten med en ung vuxen som själv vuxit upp i en familj med missbruk eller psykisk ohälsa, men som idag mår bra och kan vara ett stöd för den medberoende. Tillsammans med sin Trygg Hand kan den medberoende göra saker som han/hon tycker om, till exempel; fika, gå en promenad, bowla eller bara prata. En Trygg Hand kan även följa med på möten hos socialtjänsten med mera.
  Pris: Gratis
  Kontaktinformation: För mer information gå till deras webbsida, ring 070-47 77 910 eller skriv ett e-mail till kontakt@tryggabarnen.org.