Du är här: Hem / Anhörigorganisationer / Stödprogram / Rikstäckande stödprogram-Anhöriga mot droger

Rikstäckande stödprogram

 • Anhöriga mot droger (AMD)

  Anhörighelgkurs:  Kursen startar lördag förmiddag och avslutas söndag eftermiddag. Boendet och kursen är förlagda till samma ställe. I stora drag går kursen ut på att lära sig mer om beroende, medberoende och olika lagar som kan vara bra att känna till. Det viktigaste med kursen är att lära känna nya AMD-medlemmar från andra AMD-föreningar, lyssna på deras berättelser om hur de klarar sin vardag och känna att man inte är ensam om att ha en närstående som missbrukar droger. Man skrattar och gråter tillsammans och när söndagseftermiddagen nalkas är alla trötta och förhoppningsvis nöjda med sin helg.
  Plats: Tollare folkhögskola utanför Stockholm
  Datum och pris: Så länge behov finns och pengarna räcker till erbjuder Riksförbundet sina behövande medlemmar att kostnadsfritt och årligen få delta i en Anhörighelgkurs. För information när nästa kurs ges, kontakta vice förbundsordförande. Se kontaktinformation nedan.
  Om AMD: Föreningen finns i olika kommuner runt om i Sverige, bland annat i Järfälla och i Nyköping. I varje lokalförening finns en eller flera rådgivare som efter tidsbeställning tar emot oroliga föräldrar eller andra anhöriga för enskilda samtal i föreningslokalen. Rådgivningen inom AMD är gratis, men vid fortsatta stödsamtal vill de helst att den sökande blir medlem i föreningen. Förutom rådgivning erbjuder föreningen också utbildning till skolor och föräldragrupper och kurser för anhöriga. För mer information gå till följande webbsida eller skicka ett e-mail till riks@anhorigamotdroger.se.
  Kontaktinformation: Anmäl ditt intresse hos din hemmaförening eller till riksförbundets kansli i Visby, telefonnummer 0737-130406. Ni kan också skicka ett e-mail till Lena Larsson, vice förbundsordförande, lena.larsson.ll@tele2.se. Har du några frågor kring kursen ring Lena Larsson på tel 0738-329287.