Du är här: Hem / Professionella verksamheter/ Terapeuter / Stockholm- Ersta Vändpunkten

Terapi Stockholm

  • Ersta Vändpunkten

    Terapi: Vändpunkten erbjuder psykoterapi för dig som är över 16 år och har vuxit upp med eller lever i en familj med missbruk. I terapin på Vändpunkten har du möjlighet att undersöka hur missbruket och relationerna i familjen påverkat just dig och ditt liv. Fokus för samtalen är dina känslor, tankar och drömmar och hur du ska få ett liv som passar dig. En missbrukare kräver mycket uppmärksamhet och många anhöriga är vana vid att glömma sina egna behov och önskningar. Samtalen ger dig möjlighet att ta upp ämnen som att vara ensam, hantera konflikter, sorgen över uppväxten, att vara besviken på sig själv, att kunna leva i en relation, flytta ifrån en förälder som missbrukar och bilda familj och bli förälder själv. Ibland blir de svårigheter vi levt med under uppväxten extra tydliga när vi ska skapa vårt eget vuxna liv.
    Pris: För dig som är under 25 år kostar det 70 kronor per gång, för dig över 25 år är avgiften 725 kronor per gång. I första hand är terapin på Vändpunkten en korttidsterapi där vi träffas 12 gånger.
    Om Ersta Vändpunkten: Ersta Vändpunkten är en professionell mottagning för barn, unga, föräldrar och andra vuxna som lever i eller har vuxit upp i en familj eller relation med missbruk. Här är du som anhörig i centrum! Vändpunkten erbjuder flera olika former av insatser: pedagogiska program i grupp för olika åldrar, familjesamtal, enskild psykoterapi, sommarläger och rådgivning och krisstöd via telefon och besök på Vändpunkten. Samhället behöver en mottagning där personer som lever med eller har vuxit upp med missbruk kan få professionell hjälp. En mottagning som inte är organiserad kring missbruk, utan kring den anhöriges behov. Därför finns Ersta vändpunkten och vändpunkten finns där för anhöriga i olika skeden i livet, som barn, tonåring, ung vuxen, förälder och senare i livet som vuxen.
    Kontaktinformation: För mer information gå till följande webbsida, ring  08-714 62 16 eller skicka ett e-mail till vandpunkten@erstadiakoni.se.