Du är här: Hem / Professionella verksamheter/ Stödprogram / Stödprogram Göteborg-Bona Via

Stödprogram Göteborg

 • Bona Via

  Gruppinformation: Bona Via erbjuder grupper för barn, ungdomar och föräldrar. Du kan vara med i en barngrupp (7-12 år) eller en ungdomsgrupp (13-20 år). Där får du träffa andra barn eller ungdomar som har det på liknande sätt. Är du förälder kan du delta i en grupp för föräldrar som har sitt barn/ungdom i någon av grupperna.
  Grupperna är pedagogiska och du får möjlighet att:
  – Lära dig om alkohol- och drogberoende och dess konsekvenser för hela familjen.
  – Möta andra i liknande situation och dela erfarenheter.
  – Känna igen och acceptera dina egna känslor och behov.
  Du är välkommen att delta oavsett hur du mår och känner dig. För att alla ska känna sig trygga i gruppen finns ett par viktiga regler:
  – Du har alltid rätt att stå över, det vill säga att ingen ska känna sig tvingad att prata eller göra något mot sin vilja.
  – Det som sägs i gruppen stannar i gruppen.
  Grupperna följer ett program på 15 träffar, 1 gång/vecka, vardagar efter skoltid.
  Datum och kostnad: För alla som tillhör Göteborgs kommun är det kostnadsfritt att vara med i grupp. Nya grupper för barn, ungdomar och föräldrar startar varje termin.
  Om Bona Via: Bona Via är en föreningsdriven verksamhet som riktar sig till barn och ungdomar åldern 7-20  år vars föräldrar dricker för mycket alkohol eller använder narkotika eller läkemedel.  Bona Via erbjuder kurser, föreläsningar, anhöriggrupper, rådgivning och stödsamtal. 
  Kontaktinformation: Vill man veta mer är man välkommen att ringa Bona Via på 031-13 77 02, skicka ett e-mail till info@bonavia.se eller gå in och läsa mer på deras webbsida.