Du är här: Hem / Föreläsningar / Maskrosbarns föreläsningar

Maskrosbarns föreläsningar

  • Maskrosbarn

    Föreläsningsinformation: Vill ni ha kunskap om hur det kan vara att växa upp med föräldrar som missbrukar eller är psykiskt sjuka? Maskrosbarn välkomnar er att boka en inspirerande föreläsning som har fokus på förändringsmöjligheter och unga människors kraft. Sedan 2006 har Maskrosbarn mött över 40 000 elever och lika många vuxna genom denna grundföreläsning. Under föreläsningen berättar de om sina egna uppväxtförhållanden tillsammans med en missbrukande eller psykiskt sjuk förälder, samt försöker förklara och beskriva de känslor och tankar som många ungdomar har, som växer upp i utsatta hemsituationer. Vidare beskriver Maskrosbarns-representanten sin egen resa till att må bra, släppa kontrollen över sina föräldrar och inse att han/hon har rätt att må bra – trots att föräldrarna mår väldigt dåligt. Under föreläsningen berättar Maskrosbarns-representanten om sin väg genom organisationen och hur Maskrosbarn arbetar i olika former av stödinsatser. De berättar om möten med de hundratals ungdomar som årligen kommer i kontakt med verksamheten, ger en bild av hur verkligheten ser ut för många barn och ger solskenshistorier. Maskrosbarns-representanten ger också konkreta tips och verktyg på hur man kan arbeta för att upptäcka, bemöta och stödja ungdomar i olika verksamheter. 
    Pris: För prisuppgifter kontakta Maskrosbarn på sandra@maskrosbarn.org.
    Om Maskrosbarn: Maskrosbarn är en barnrättsorganisation som arbetar med att stödja ungdomar (13-18 år) som har en förälder som mår psykiskt dåligt eller har ett missbruk. De erbjuder olika typer av stöd, t.ex. genom chatt, email, stödperson på internet, stödsamtal och läger på skolov. De föreläser även för elever på skolor och för professionella som arbetar med barn och ungdomar. För att kontakta organisationen skicka ett e-mail till kontakt@maskrosbarn.org.
    Kontaktinformation: För att få veta mer, gå in på följande webbsida. För prisuppgifter kontakta de genom att skicka ett e-mail till sandra@maskrosbarn.org.