Du är här: Hem / Professionella verksamheter/ Stödprogram / Stödprogram Linköping, Norrköping-Eleonoragruppen

Stödprogram Linköping och Norrköping

 • Eleonoragruppen (Linköping, Norrköping)

  AnhörigprogramEleonoragruppen har behandlingsgrupper för barn, tonåringar och vuxna. Syftet med grupperna är att få ny kunskap och förklaringar kring problem som finns i familjen, bearbeta svåra livshändelser, avlasta ansvar och skuldkänslor samt hitta hälsosammare strategier för att hantera det som är svårt. De har i möjligaste mån kontakt med de vuxna i familjen när barn går i grupp. I grupp får alla möjlighet att uttrycka sina känslor och tankar. Samtal med andra under professionell ledning ger också förklaringar som gör den egna livssituationen mer begriplig. 
  1) Barn och tonårsgrupper
  Barngrupperna är åldersindelade från fyra års ålder och uppåt. I barngrupperna är verktygen lek, bild och drama.
  2) Vuxengrupper
  För dig som vuxen anhörig kan Eleonora erbjuda olika möjligheter  till exempel föräldragrupp, grupp för unga vuxna, samt anhörigvecka. För att delta i föräldragruppen behöver inte barnen vara aktuella hos Eleonoragruppen.
  Pris: Eleonoragruppen har avtal med Linköping kommun. Kontakta Eleonoragruppen för mer information. Se kontaktinformation nedan. 
  Om Eleonoragruppen: Eleonoragruppen är en privat verksamhet som startade 1995. Eleonoragruppens anställda arbetar huvudsakligen med rådgivnings – och behandlingsarbete, både i grupp och enskilt, när dryck och droger hotar familj eller arbete. Man kan också vända sig till gruppen när man behöver få hjälp vid andra typer av livskriser, psykisk ohälsa och arbetsrelaterade problem. Eleonoragruppen erbjuder också anhörigveckor, föreläsningar, utbildning med mera.
  Kontaktinformation: För mer information, kontakta Eleonoragruppen på telefon 013- 12 99 30, via e-mail info@eleonora-gruppen.se eller gå till följande webbsida.